Pro-Ject Tonearm EVO 9 AS - sort S-formet tonearm

Pro-Ject Tonearm EVO 9 AS - sort

S-formet tonearm

Varenr: 102526
13 999,-Stk
-+
1 på lager
ProduktinformasjonNedlastinger
Produktinformasjon

Pro-Ject Tonearm EVO 9 AS

Høypresisjons S-formet tonearm

 

EVO tonearmer
Tonearmen er en av de viktigste delene av en platespiller og påvirker derfor ikke bare lyden, men former den også på en spesifikk måte. Vi gjennomførte grundige lyttestester med ulike lager-typer, tonearmmaterialer og også pickup-kombinasjoner for å utvikle lyden vi søker etter. For omtrent 15 år siden lanserte vi Evolution tonearm-serien. Disse tonearmene ble en stor suksess, og med denne erfaringen kunne vi videreutvikle vårt tonearm-design. Denne nye EVO Premium tonearm-serien er resultatet av arbeidet vårt de siste årene, og vi er stolte av å også tilby nye utførelser og mange ekstra forbedringer.

 

 

Tonearmsrør og indre kabling
For EVO AS-tonearmen bruker vi et spesielt aluminiums S-formet rør med høyest mulig indre demping, kombinert med et SME headshell. Den S-formede tonearmen er ikke bare en blikkfang på hver platespiller, den gir også tekniske fordeler. Armen har mye mindre vinkelavvik i sporingsretningen og en utmerket sporingskapasitet.

 

SME headshell gir deg muligheten til raskt å bytte pickup. Vi tilbyr også headshell laget av ulike materialer for å finne den perfekte passformen for din pickup. Armrøret er festet med en enkelt skrue for å tillate rotasjon for en enkel azimuth-justering.

 

De indre ledningene er laget av fleksibelt kobber med høy renhet, som er en optimal leder for det svært svake signalet fra pickup'en. Hver ledning er utstyrt med en forgylt koblingsklemme.

 

Lageret

Den nye EVO-tonearmen bruker et omvendt kardanisk ABEC 7-kvalitetslager med 4 rustfrie stålpinner. Denne typen lager er svært stabilt med lav friksjon, noe som garanterer en klar sporingsnøyaktighet. Dette resulterer i et detaljert og åpent lydbilde. All mikroinformasjon fra sporet bevares. Lageret sitter i et helt aluminiumshus, som gir den nødvendige stabiliteten. Den massive ytre ringen er åpen for å unngå resonanser. På grunn av tonearmens design er lageret vedlikeholdsfritt og veldig enkelt å justere.

 

 

Sporingskraft og VTA (vertikal tonearmvinkel)
Vi leverer to motvekter for hver tonearm for å gi deg muligheten til å bruke et bredt utvalg av pickuper og stille inn stifttrykket så nøyaktig som mulig. Etter at stifttrykket er stilt inn, bør motvekten være så nær lagerblokken som mulig for å sikre best mulig stabilitet og holde tonearmens treghet så lav som mulig. Velg motvekten som sitter nærmest lagerblokken for det angitte stifttrykket. Motvekten selv har et nytt design som har TPE-demping for å motvirke uønskede resonanser.

Tonearmens høyde kan justeres kontinuerlig ved å løsne de to skruene med innvendig sekskant. Dette gir deg muligheten til å tilpasse tonearmens høyde for å oppnå best mulig lydkvalitet. Å stille inn og eksperimentere med VTA (vertikal tonearmvinkel) og azimuth (sideveis tonearmvinkel) er avgjørende for å få ut hver siste bit av ytelsen fra pickupen din.


Resonansfrekvens
Når du velger en pickup til platespilleren din, må den totale effektive massen til tonearmen (effektiv masse av tonearm pluss pickupens vekt pluss headshell pluss monteringsutstyr) tas i betraktning i forhold til den mekaniske compliance (elastisitet) til pickupens cantilever-system.


Den korrekte mekaniske tilpasningen mellom pickupen og tonearmen er en av de viktigste faktorene for en nøytral lyd. En misforhold kan resultere i dårlig impulsrespons (lavere oppløsning av dynamikk og mikrodynamikk, begrenset lydbilde, oppblåst eller tynn bass). En resonansfrekvens innenfor 7-12Hz er optimal for systemet.
For å gi kunden den perfekte armen for hans eller hennes pickup, tilbyr vi nå et bredt utvalg av tonearmer med ulike effektive masser.

 

 

• Fleksible innerledninger av kobber med høy renhet
• Aluminiumstonarmrør med SME headshell
• Aluminiumslagerblokk
• Ultra-lav friksjon med 4 pinnefester i et cardanisk tonearmlager
• Stivt og lett karbontonearmlør
• Motvekten er dempet med TPE for å hindre resonanser
• Nøyaktig justering av azimuth (sideveis tonearmvinkel) og VTA (vertikal tonearmvinkel)
• Ytre ring er åpen for å forhindre klokke-modus resonanser
• Silikondempet tonearmsløft kan justeres for å passe armhøyden
• Forgylt 5PIN DIN-utgangskontakt
• Blanke aluminiumsdeler som er polert for hånd
• Tilgjengelig som AS Black og AS HG-versjon i 9, 10, 12 tommer
• Produsert i Europa

 

 

Nedlastinger