Pro-Ject Tonearm EVO10 CA Premium - HG Premium tonearm - high gloss finish

Pro-Ject Tonearm EVO10 CA Premium - HG

Premium tonearm - high gloss finish

Varenr: 102531
24 999,-Stk
-+
1 på lager
ProduktinformasjonNedlastinger
Produktinformasjon

Pro-Ject Tonearm EVO 10 CA Premium

Premium tonearm

 

EVO tonearmer
Tonearmen er en av de viktigste delene av en platespiller og påvirker derfor ikke bare lyden, men former den også på en spesifikk måte. Vi gjennomførte grundige lyttestester med ulike lager-typer, tonearmmaterialer og også pickup-kombinasjoner for å utvikle lyden vi søker etter. For omtrent 15 år siden lanserte vi Evolution tonearm-serien. Disse tonearmene ble en stor suksess, og med denne erfaringen kunne vi videreutvikle vårt tonearm-design. Denne nye EVO Premium tonearm-serien er resultatet av arbeidet vårt de siste årene, og vi er stolte av å også tilby nye utførelser og mange ekstra forbedringer.


Tonearmsrør og indre kabling
For EVO Premium CA tonearm-røret, har vi valgt en hybridløsning. Det ytre røret er maskinert fra ett stykke karbonfiber, som er lettvektig og samtidig sterkt. Inni karbonrøret er det et usynlig aluminiumsrør som hjelper med å dempe vibrasjoner. Vi benytter de beste egenskapene til begge materialene. Ikke bare materialene, men også formen er gjennomtenkt. Hvis du ser nøye etter, kan du se at armrøret har en kjegleform, noe som betyr at det blir tynnere. Dette designet unngår refleksjoner fra stående bølger. Armrøret er festet med en enkelt skrue for å tillate rotasjon for enkel azimuth-justering. Den indre ledningen er laget av matchet krystallsølv for å bevare hver musikalske detalj i signalet. Hver leder er utstyrt med en gullbelagt tilkoblingsklips.

 

Lageret
Den nye EVO-tonearmen bruker et omvendt kardanisk ABEC 7-kvalitetslager med 4 rustfrie stålpinner. Denne typen lager er svært stabilt med lav friksjon, noe som garanterer en klar sporingsnøyaktighet. Dette resulterer i en detaljert og åpen lydbilde. All mikroinformasjon fra sporet bevares. Lageret sitter i et helt aluminiumshus, som gir den nødvendige stabiliteten. Den massive ytre ringen er åpen for å unngå resonanser. På grunn av tonearmens design er lageret vedlikeholdsfritt og veldig enkelt å justere.

 

 

Sporingskraft og VTA (vertikal tonearmvinkel)
Vi leverer to motvekter for hver tonearm for å gi deg muligheten til å bruke et bredt utvalg av pickuper og stille inn stifttrykket så nøyaktig som mulig. Etter at stifttrykket er stilt inn, bør motvekten være så nær lagerblokken som mulig for å sikre best mulig stabilitet og holde tonearmens treghet så lav som mulig. Velg motvekten som sitter nærmest lagerblokken for det angitte stifttrykket. Motvekten selv har et nytt design som har TPE-demping for å motvirke uønskede resonanser.

Tonearmens høyde kan justeres kontinuerlig ved å løsne de to skruene med innvendig sekskant. Dette gir deg muligheten til å tilpasse tonearmens høyde for å oppnå best mulig lydkvalitet. Å stille inn og eksperimentere med VTA (vertikal tonearmvinkel) og azimuth (sideveis tonearmvinkel) er avgjørende for å få ut hver siste bit av ytelsen fra pickupen din.


Resonansfrekvens
Når du velger en pickup til platespilleren din, må den totale effektive massen til tonearmen (effektiv masse av tonearm pluss pickupens vekt pluss headshell pluss monteringsutstyr) tas i betraktning i forhold til den mekaniske compliance (elastisitet) til pickupens cantilever-system.


Den korrekte mekaniske tilpasningen mellom pickupen og tonearmen er en av de viktigste faktorene for en nøytral lyd. En misforhold kan resultere i dårlig impulsrespons (lavere oppløsning av dynamikk og mikrodynamikk, begrenset lydbilde, oppblåst eller tynn bass). En resonansfrekvens innenfor 7-12Hz er optimal for systemet.
For å gi kunden den perfekte armen for hans eller hennes pickup, tilbyr vi nå et bredt utvalg av tonearmer med ulike effektive masser.

 

• PREMIUM sølv innerkabling med høy renhet
• PREMIUM tungt rustfritt stålkulelager
• PREMIUM nytt massivt design for innerlagerarm av solid ringtype
• PREMIUM invertert sveitsisk ABEC 7-kvalitet med 4 rustfrie ståltupper i kardaniske kulelager - høyeste kvalitetsvalg
• PREMIUM høypresisjons CNC-maskinering
• PREMIUM konstruksjon med karbon-aluminium sandwichrør
• PREMIUM nytt dempet design for motvekt i TPE
• Ytre ring er åpen for å forhindre resonanser
• Blanke aluminiumsdeler polert for hånd
• Nøyaktig justering av azimuth og VTA
• Silikondempet tonearmsløfter kan justeres for å passe tonearmhøyden
• Tilgjengelig som CA Black og CA HG-versjon i 9, 10 og 12 tommer
• Produsert i Europa

 

 

Nedlastinger